CAPRI
Een typisch eigen kledingstijl zoals Grace Kelly die had ontwikkelde de Franse pinup niet. Lange tijd zwoer ze bij een zwarte coltrui en een capribroekje en droeg ze het haar ineen paardenstaart of onder een zwarte haarband. Dat capri broekje was geïnspireerd op het Italiaanse eiland Capri, waar celebrity's als Ba rdot en jack ie O. hun zomers doorbrachten. Brigitte adoreerde echter wel de Parijse ontwerpers uit dietijd. Een rode jurk van Dior, een hoepelrok van Chanel of een safaribroekpak van Yves Saint Laurent: het stond haard ankzij haar kokette vormen allemaal even goed. In igg trouwde Brigitte opnieuw, ditmaal met acteur Jacques Charrier, van wie ze een zoon kreeg, Nicolas. Ook dat huwelijk was geen succes. Daarna stapte ze nog twee keer in het huwelijksbootje: met de Duitse playboy Gunther Sachs (van 1966 tot 1969) en met de extreemrechtse politicus Bernard d'Ormale, met wie ze nog steeds samen is.

CIAO BELLA
Voor de kust van Napels ligt een diamant, verscholen in een baai: Capri, waar behalve Sophia Loren en BB ook Glamours fashionteam van het zoete leven mocht proeven.

Voor de fashion shoot "La dolce vita" (zie pagina 166) verbleven Jetteke van Lexmond (fashioneditor), Jimmy Backius (fotograaf), Benjamin Puckey (haar & makeup), Daniel Fried (assistent fotograaf) en model Fernanda Motta een paar dagen op Capri. Jetteke: "We sliepen in het Capri Palace Hotel & Spa, waar sterren als Sophia Loren ons voorgingen. Het is prachtig daar, en eigenlijk hoefje het hotel niet eens uitje kunt je laten verwennen in de spa, of op een zacht bedje aan het zwembad genieten van de zon. De mediterrane hotelkeuken is geprezen meteen Michelinster, dus dat zit ook wel goed. Op je hotelkamervindje een fraaie selectie van de producten van Aqua di Parma, en de bedden zijn groot en zacht. En als je het helemaal superdeluxe wilt, bijvoorbeeld voor een huwelijksreis, kun je hier zelfs een kamer met minizwembad en privétuin boeken! Als je er na al die verwennerij toch een dagje op uit wilt, huur dan een Vespa en ga lekker over het eiland toeren. Zo kun je op een Italiaanse manier genieten van al het moois dat Capri te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld een stop bij restaurant Da Paolina in de haven Marina Grande. Wij hebben daar heerlijk gegeten onder de citroenbomen de pasta al limone is een aanrader! Ook is het leuk om een boottripje te maken; het water is hier zó blauw!